Засилени мерки за сигурност около бившия партиен дом (парламента) където днес

...
Засилени мерки за сигурност около бившия партиен дом (парламента) където днес
Коментари Харесай

КПП-та за протеста, полицията намерила спрейове и ножове в градинката пред Народния театър |

Засилени ограничения за сигурност към някогашния партиен дом (парламента) където днес се чака да се организира огромен митинг за оставка на кабинета Борисов-3, на основния прокурор Иван Гешев и за привикване на предварителни парламентарни избори.

Полицаи претърсват интензивно региона за неразрешени предмети. В градинката пред Народния спектакъл са открити стъклени бутилки, камъни, павета, ножове, както и спрейове.

За през днешния ден е обявен огромен антиправителствен митинг " Велико национално въстание 2 ". Хората към този момент се събират в региона към президентството, а Министерство на вътрешните работи пропуща хората след инспекция през КПП-та - на ул. Леге, бул. Дондуков и край Шератон.

" На 10.09, четвъртък, всички свободни българи се подвигаме още веднъж на Велико национално въстание II пред някогашния Партиен дом на Ларгото в София от 08:00. Пуснете си отпуск. Повикайте ваши другари, близки и сътрудници. Важно е за всички нас!
Пародията със събраните гласове за нова Конституция е позорна за България! Ние няма да забравим, ние няма да извиним! Ние няма да забравим " кървавата сряда ". Няма да извиним на политиците и на Борисов, които изцапаха ръцете си с кръв. НАС НЕ НИ Е СТРАХ! ", гласи апелът за събитието на Отровното трио.

Демократична България също разгласи митинг " НЕ на Изборния кодекс на ГЕРБ! Оставка незабавно ".

ДСБ, Зелено Движение и Да, България настояват за следното:

• Не би трябвало да позволяваме осъществяване на избори от актуалната власт.
• Не би трябвало да се разрешава осъществяване на избори в два дни.
• Не би трябвало в допълнение да се затруднява гласуването зад граница.
• Не би трябвало да се трансформира изборната система за Велико народно събрание, тъй че ГЕРБ и Движение за права и свободи да получават електорален бонус и да се окопаят дефинитивно. Не могат да се дефинират изборните региони по претенции от ГЕРБ метод. Никой не желае “Борисовската ” конституция и Велико народно събрание. С димката си за “рестарт ” посредством привикване на Велико народно събрание, Борисов надменно подменя настояванията на протестиращите, печели време и търгува против плажни концесии поддръжка за подправения си сюжет.
- Настояваме за цялостна бистрота на одита и узаконяването на машините за гласоподаване.
- Настояваме за основаването на същински указател на гласоподавателите.
- Настояваме за изборен регион “Чужбина ”.
- Настояваме за самостоятелна и способена изборна администрация, която може да подсигурява вярно отчитане на изборния резултат.
Настояваме ГЕРБ незабавно да спрат да трансформират изборните правила по собствен усет.
Никой ви няма доверие. Нямате право да калибрирате изборната система, тъй че да защитавате тясно партийните си ползи.
Настояваме да спрете да употребявате Изборния кодекс за ваш щит.
Тръгвайте си. Веднага!

От Демократична България приканват членовете и симпатизанти си да се включат в митинга пред Народното събрание.

Паралелна акция провеждат и БОЕЦ. То е под наслов " Европейците търсим Европа! Заедно против мафията! ".

Програмата планува от 10 часа деятелите на придвижването да отидат пред представителството на Европейската комисия в София на ул. „ Георги С. Раковски “ 124. Там те ще изискат да бъдат включени директно по време на дебатите в Европейския парламент и комисията LIBE, провеждащи се по същото време в Брюксел.

Уведомихме с публично писмо Европейска комисия и Екологичен потенциал за нашите дейности. Целта ни е по време на дебатите да представим на европейските депутати съответни данни и сигнали на БОЕЦ за корупция и източване на европейски средства, както и данни за репресии и полицейско принуждение над публицисти и жители по време на мирните цивилен митинги на 02.09.2020, на които искахме оставката на Борисов и държавното управление на Пеевски и мафията, декларират от БОЕЦ.

Полицията ще провежда контролно пропускателни пунктове, на които ще се ревизират хората, които идват на митинга - дали носят в себе си рискови и неразрешени предмети, съобщи комисар Радослав Стойнев от Охранителна полиция в Столична дирекция на вътрешните работи.

" Контролни пунктове за наблюдаване и инспекция на лица, като при нужда ще бъдат проверявани обемисти багажи, лица със подозрително държание за носене на неразрешени от закона предмети, такива, които може да се употребяват срещу живота и здравето на хората, за причиняване на материални вреди, както и пиротехника ", изясни той.

От Министерство на вътрешните работи обясниха, че не употребяват представители на частни компании за защита. Полицията прикани жителите, които ще дойдат на митинга, да не се поддават на провокации и апели за нарушение на публичния ред. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР